Nieuws

Open dag / Nationale Zwemchallenge

Glijbaan.jpg

Zaterdag 01 mei 2021

Open Dag

Zwembad Stelleplas houdt zaterdag 1 mei een open dag aan de Stelleweg 3 te Heinkenszand.

Op deze dag gaan de deuren van het zwembad weer open om een hele zomer, tot en met 4 september lekker buiten te zwemmen.

Deze dag zal een loopbrug in het water liggen, de waterglijbaan kan weer in gebruik worden genomen en speciaal in deze middag de Nationale Zwemchallenge.

Zwembad Stelleplas biedt van mei tot september ook zwemlessen aan voor kinderen vanaf 5 jaar. Tijdens deze dag zijn zweminstructeurs aanwezig om te kijken in welke niveaugroep kinderen voor zwemles terecht kunnen.

Zwembad Stelleplas heeft een eigen kijk op zwemlessen. Wij gaan voor een persoonlijke, gerichte aanpak, waarbij kinderen spelenderwijs leren zwemmen. Onze methode is kindvriendelijk, veilig en veelzijdig. Zwemonderwijzers gaan mee het water in. De groepen zijn niet te groot: gemiddeld 10 kinderen per lesgroep. De lessen duren een half uur; ouders kunnen tijdens de zwemlessen langs de bassins wachten of een kop koffie drinken op ons binnen-terras. Voor kinderen die meekomen zijn er genoeg spelmogelijkheden tijdens het wachten. Daarnaast is de sfeer van een buitenbad uniek. Frisse lucht en veel groen. Belangrijke factoren voor de conditie van uw kind!!!!

Duikplank.jpg

Nationale Zwemchallenge

Weet jij hoe zwemveilig je nog bent?
Doe mee aan de Nationale ZwemChallenge op 1 mei en ervaar het. Met de Nationale ZwemChallenge test je je zwemveiligheid. Je legt het uitdagende parcours van deze Challenge af in het zwembad. Je kunt jezelf testen. Of je daagt jouw vrienden en vriendinnen, jouw ouders, opa en oma of je klasgenoten uit om samen het parcours te doen. Dan weet je hoe zwemveilig je bent ten opzichte van de Nationale Norm Zwemveiligheid (= Nationaal Zwemdiploma C). Na het afleggen van de Challenge ontvang je een certificaat met een persoonlijk advies hoe je zwemvaardigheden, waar nodig, te verbeteren.

Waarom is de Nationale ZwemChallenge ontwikkeld?
Zwemvaardigheid kan afnemen als je niet regelmatig blijft zwemmen. Bij een onderzoek van Hogeschool Windesheim vanuit het kennisproject NL Zwemveilig is de zwemveiligheid gemeten door kinderen die al enige tijd in het bezit zijn van Zwemdiploma B opnieuw te toetsen op de vereiste vaardigheden. Het blijkt dat bijna de helft van de kinderen niet meer voldeed aan de eisen bij bepaalde onderdelen, zowel bij het zwemmen met kleren aan als in badkleding. De belangrijkste conclusie is dat je zwemmen moet blijven onderhouden om zwemveilig te zijn. Daarom is het belangrijk dat kinderen én volwassenen periodiek checken hoe zwemveilig ze nog zijn. Dit kan met de Nationale ZwemChallenge!

Plezier staat centraal
De Nationale ZwemChallenge bestaat uit twee delen: een SurvivalChallenge (gekleed) en een FunChallenge (in badkleding). Je legt het uitdagende en leuke parcours af in het zwembad. Uitgangspunt is dat Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s checken op diverse onderdelen van het Nationaal Zwemdiploma C (= de Nationale Norm Zwemveiligheid).

zwemmen.jpg

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.